(recept
si oblíbilo 67 návštěvníků)
Svíčková inspirovaná pořadem Babicovy dobroty
Potřebné ingredience
Inspirovala jsem se v Babicových dobrotách, poněkud upravila a včera jsme se mohli utlouct. Vřele doporučujeme :-)
Ingredience: 1 kg hovězí zadní, 1/2 většího celeru, 2 - 3 mrkve, 1 petržel, 1 cibule, balíček mražené zeleniny do svíčkové, 8 kuliček celého pepře, 8 kuliček nového koření, 4 bobkové listy, 250 ml mléka, 2 lžíce hladké mouky, 250 ml 30% smetany ke šlehání, 1 kostka masoxu, 1 citrón, 4 lžíce cukru, špetka soli
Postup přípravy
Do ohnivzdorné zapékací misky jsem dala na dno mraženou a na ni čerstvou zeleninu nakrájenou na kostky, včetně nadrobno nasekané cibule. Spařila jsem to vroucí vodou. Na zeleninu jsem dala maso, přiklopila a nechala v lednici 24 hodin odležet.
Druhý den jsem si do ubrousku zabalila koření a vložila do zeleniny a celou zapékací mísu (zakrytou) jsem dala do předehřáté trouby na 220°C na hodinu a půl.
Pak jsem ubrousek s kořením vyndala a vyhodila, odebrala jsem maso a zbytek rozmixovala. Vznikla hustá kaše, kterou jsem naředila vodou, přidala jsem masox, špetku soli a krátce jsem vše povařila. V mléku jsem rozmíchala mouku, přilila do omáčky a na nejmenším stupni jsem vařila ještě 15 minut. Omáčku jsem okyselila citrónem, osladila cukrem a odstavila. Již bez vaření jsem do omáčky vmíchala šlehačku (tekutou) a bylo hotovo.
Druhý den jsem si do ubrousku zabalila koření a vložila do zeleniny a celou zapékací mísu (zakrytou) jsem dala do předehřáté trouby na 220°C na hodinu a půl.
Pak jsem ubrousek s kořením vyndala a vyhodila, odebrala jsem maso a zbytek rozmixovala. Vznikla hustá kaše, kterou jsem naředila vodou, přidala jsem masox, špetku soli a krátce jsem vše povařila. V mléku jsem rozmíchala mouku, přilila do omáčky a na nejmenším stupni jsem vařila ještě 15 minut. Omáčku jsem okyselila citrónem, osladila cukrem a odstavila. Již bez vaření jsem do omáčky vmíchala šlehačku (tekutou) a bylo hotovo.
Vypadala dobře, chutnala ještě lépe.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
11. 10. 2011, 17:15
ta musí být vynikající,taky nakládám maso se zeleninou
Mirca_z_Brandejsa
(upraveno)
11. 10. 2011, 17:03
Krásně naservírovné Chtěla jsem se zeptat, nezgrcne se ta omáčka, když ji ozdobím i plátkem citrónu?
LLucianka
(upraveno)
17. 5. 2009, 11:34
Jani, tak teď jsem dodělala svíčkovou podle vašeho receptu a je ÚŽASNÁ!!!!!!!! Celá rodina jsme si na tom moooc pochutnali a je to moje nejlepší svíčková v životě. Moc díky za super receptík! Lucka
Konvalinka72
(upraveno)
20. 5. 2009, 9:03
@LLucianka
Teda Luci to jste mi udělala velikou radost . Jsem moc ráda, že Vám chutnala .
abandoned
(upraveno)
25. 2. 2009, 15:46
Díky za recept, je to moje první svíčková a hned napoprvé je super!
Konvalinka72
(upraveno)
27. 2. 2009, 7:23
@abandoned
Gratulujeme a jsme rádi, že se povedla. U nás má obrovský úspěch a už se těším, až ji zase upeču
viktori
(upraveno)
23. 2. 2009, 8:48
Jani hned v sobotu to vyzkoušíme.Moc děkuji za tip.
alis78
(upraveno)
27. 1. 2009, 12:44
Tak Jani, dneska jsem dělala a má 5 letá Terinka snědla 5 knedlíků a hrnec omáčky. Je opravdu úžasná - viděla jsem jí i v Tv, ale dělala jsem jí podle Vás a mňamka a byla to má první svíčková v životě, co jsem dělala a neměla chybu. http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=36690&user=71996
Zdenka55
(upraveno)
10. 12. 2008, 14:52
Janka, prosím i na ten knedlík recept. Ďakujem
Konvalinka72
(upraveno)
21. 12. 2008, 13:41
@Zdenka55
Zdeni konečně jsem se dostala k tomu, abych zdokumentovala výrobu knedlíku. Tady je: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=33994 Dobrou chuť
kacenka
(upraveno)
8. 12. 2008, 14:19
RECEPT
Zdenka55
(upraveno)
8. 12. 2008, 14:18
Janka, a prečo nenapíšete recept? Ďakujem
skorica
(upraveno)
8. 12. 2008, 10:11
i ten knedlik je delany asi z chlepa,ze jo?
Konvalinka72
(upraveno)
8. 12. 2008, 10:23
@skorica
Ano, je to chlebovy knedlik, ktery v poradu pripravovali k te uzasne svickove.